Hej,

Har ett hål i fasaden där rördragningen till pump/brunn tidigare gick. Kommer i framtiden ge hela fasaden en körare med knackning och omslammning och tänkte då mura igen hålet men det ligger en bit ner på prioteringslistan.

Min fråga är om man kan provisoriskt (1-2 år) täta hålet med vanligt expanderande fogskum för att slippa drag och möss in i kåken ?

Tack på förhand !

Iphone 267.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Möss och råttor kommer att ta sig igenom det som de vore smör. Knyckla i hop en boll av hönsnät och tryck in före du tätar igen de med fogskum så håller du borta möss och råttor.

Hur vida fogskum är en bra idé i övrigt vet jag inte.
 
Fogskum o hönsnät blir nog bra. Borsta bort lös puts och fukta ytan innan. Annars är det ju inte svårt att mura igen hålet på riktigt, dessutom slipper du ta bort fogskummet sen. Använd samma klass på bruk som väggen är murad med, passa in en tegelbit. Se till att hålla fuktigt och frostfritt under tiden det härdar: häfta byggplast och nån isolering utanpå. Borde funka i Halland tom såhärårs? Blire dåligt är det ju bara att knacka bort!
 
Det går utmärkt att använda fogskum. Har haft två hål tätade på detta sätt i hmm, tio år snart, och det fungerar fortfarande bra. Inga råttisar här. Men hönsnät är nog bra.

Och inte behöver man ta bort skummet innan man lagar permanent sedan. Det är ju ett bra material att fylla hålrummet med.
 
  • Gilla
Jonny Hylander
  • Laddar…
Tackar ödmjukast för svaren, blir till att inhandla hönsnät och fylla igen mao. Sen får vi se vad som händer när det blir fasadens tur för överhalning :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.