Verkar vara lite virrigt med husbygge. Totalentreprenad/generalentreprenad mm.
Har kikat på Vallsjöhus eller Villa Nordic
Någon som byggt i Sockholms området 2020-2023 och har input på val av.

1. Husleverantör ?
2. Erfarenhet av bra byggentreprenör i Stockholmsområdet ?
 
  • Gilla
lundgrenemma
  • Laddar…
Hej!

Eftersom ingen har svarat dig än tänkte jag bara ge lite input från någon som håller på att låta bygga sitt andra nya hus dock ej i Stockholmsområdet eller med Vallsjöhus en Willa Nordic.

Olika typer av entreprenads former har olika fördelar och nackdelar och märks främst av när något i bygget av hus går snett.

Man kan börja med att fundera på vilken tomt ska huset byggas på? Vilka planbestämmelser gäller för just den tomten dvs vilken storlek får byggas och finns det begränsningar som stipulerar lämplig hustyp enligt kommunens byggnadsnämnd? Dvs vilken typ av hus är mest lämpad att bygga på tomten ifråga? Kommer det krävas mycket extra mark jobb på tomten ifråga som att det kanske krävs t.ex pålning eller sprängning av berg?

Är man själv mycket händig kan göra massor själv eller har familj som kan ställa upp eller har man ingen kunskap eller tid utan önskar att allt sköts av en hustillverkare med totalentreprenad? Det är frågor man kan ställa och gärna behöver besvara.

Själv tittade vi på ett antal olika tomter och pratade med ett handfull olika hustillverkare kring ett antal olika husmodeller. Vi gick på olika husvisningar för att skapa oss uppfattning om hur husen upplevdes i verkligheten.

Tillslut valde vi ut en hustillverkare som tillhör Sveriges största av de större etablerade hustillverkare som erbjöd totalentreprenad dvs ett kontrakt en kontaktperson under hela byggprocessen. Med de gick vi igenom olika hus alternativ för att tillslut bestämma husmodell. Därefter började vi specificera allt med huset kring tillval och planlösning och placering på tomten.

Förutom själva kostnaden så handlar det om hur mycket eget engagemang man vill och känner sig trygg med att lägga på att koordinera arbetet om man väljer något annat än totalentreprenad. Ingen avtalsform är mer rätt än någon annan.
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.