Hej,

Vi kommer i sommar påbörja tillbyggnaden av ett torp med krypgrund, i.o.m. att vi renoverar torpet för tillfället och gör om hela planlösningen så lär vi få till det med planering av vatten och avlopp (enskilt). Tillbyggnaden kommer vara platta på mark.

I det gamla torpet kommer vi lägga golvvärme i plåt med glespanel då vi har 20mm slang, Uponors om det spelar någon roll. Detta kommer vi lägga ovanpå golvspånet och sedan parkett förutom i badrummet där flytspacklar vi in det. I tillbyggnaden blir det givetvis ingjuten golvvärme.

För att komma vidare i renoveringen av torpet hade det varit trevligt att kunna slå igen alla golv och ha golvspån att gå på, så man kan fortsätta med väggarna och tak.

Nu till min frågeställning.

Kan man ha en separat golvvärmefördelare för torpet, som förslagsvis sättes vägg i vägg med badrummet, detta för att inte behöva dra matning och retur så långa sträckor från värmepumpen i tvättstugan? Samma för tappvattnet?

Hur ska vi mata fram tappvattnet till torpet? Läst att man helst ska undvika kallvattenledningar i bjälklag med golvvärme (legionella)? Kan vi dra det genom den gamla ytterväggen som vetter mot passagen och innertaket sen ner i väggarna? Alternativt typ kulvert Uponor Quattro? Vi kan fortfarande gräva i det som ska bli Allrum.

Bifogat två bilder, den inzoomade är på det som är torpet och den stora hela planlösningen.

Hoppas det inte blev för luddigt...
Planlösning av torp med markerade föreslagna platser för golvvärmefördelare och vattenledningar.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Arkitektritning av ett hus med indikerade vatten- och avloppsledningar, inklusive planlösningen för både torp och tillbyggnad.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Puffar upp denna lite ... :thinking:
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.