Jag har Philips Hue idag och tänder belysningen via Philips egna skymningsrelä. Det fungerar bra och jag är nöjd.

Sedan har jag Plejd installerat för att kunna slå på fönsterbelysning via astrour. Dvs. fönsterbelysning i vardera rum som är inkopplad till ett eluttag i tak (samt med strömbrytare på vägg).

Nu vill jag att plejdpuckarna slås på samtidigt som Hue systemet. Alltså när skymningsrelät slår till och inte använda astrouret i plejd.

Sonoff har ett kompatibelt relä som fungerar väldigt bra med Hue. Om jag lägger ett sådant relä tillsammans med en plejdpuck i en kopplingsdosa och kopplar in i ett uttag (behöver inte vara fast installation), skulle det fungera?

Dvs Hue slår på Sonoff relät som i tur styr plejd pucken. Plejd systemet måste sedan konfigureras så att den här pucken kontrollerar alla andra puckar i huset.
 
  • Elutrustningsdiagram: Dimmer-switch, Bluetooth-modul, anslutningar och symboler för eluttag och strömkälla.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
Deek
  • Laddar…
Vad tillför plejdpucken? Kan du inte ordna astrofunktionen via hue/sonoff ?
 
  • Gilla
ARJU
  • Laddar…
Hue har astrofunktion, men det är just den jag vill bort ifrån.

Astrour är baserat på klockslag och inte faktiskt ljus. Det finns dagar när det är mulet och väldigt mörkt men eftersom konfigurerad tidpunkt i astrouret inte är passerad så förblir lamporna släckta. Man kan sätta en offset och tända lamporna en timme tidigare, men då tänds huset upp soliga dagar när behovet inte finns..

Ett skymningsrelä löser ovan problem och fungerar bra hos oss idag med Philips Hue. Nu skulle jag vilja att fönsterbelysningen (som baseras på Plejd) också tänds upp. Därav ovan lösning.

Man skulle kunna sätta upp en Plejd puck kopplat till ett eget skymningsrelä men då har jag två st skymningsrelän som tänder olika delar av huset.. hade hoppats på ett skymningsrelä.

Vad jag undrar är om någon gjort något liknande, och om det fungerar bra att konfigurera Plejd på ovan sätt.
 

Bästa svaret

Kan svara på min egen fråga. Det fungerar utmärkt att styra plejd via Hue på ovan sätt. :D Man behöver inte ens ha en dedikerad "sändar-puck" utan har man utrymme att placera plejd pucken och (exempelvis) ovan Sonoff ZBMINI i samma dosa kan man göra det. Dock blir man begränsad till en ingång på plejd pucken eftersom den andra behövs kopplas till Sonoff relät.. Borde gå bra att köra vilket Hue kompatibelt relä som helst :ok:
 
  • Gilla
Pielstick och 3 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.