Håller på att ta fram en 15 kvm tegelvägg längs ena kortsidan i lägenheten som är täckt med ca 7-30 mm puts. Vill ta fram den utan att skada den för mycket, samtidigt som jag inte har tid att göra någon form av arkeologisk utgrävning.

Började med hammare och mejsel men tog för lång tid så övergick till en borrhammare, även om den repar teglet och slår bort lite flisor på sina ställen. Men det är kanske ofrånkomligt eller? På samma sätt verkar det ta extremt lång tid med manuell stålborste att få bort sen sista putsen, funderade på att sätta en roterande borste på borrmaskinen.

Någon som har några tips på hur man gör detta på bästa sätt?
 
förresten, vet någon om man kan använda en borrhammare som bilningsmaskin? Eller är det två helt olika verktyg?
 
Daniel_179 skrev:
förresten, vet någon om man kan använda en borrhammare som bilningsmaskin? Eller är det två helt olika verktyg?
Det är väl samma maskin.

Hoppas du har kollat så att tegelväggen inte har infälld el indragen någonstans. Vi funderade också lite snabbt på att ta fram en tegelvägg, men det gick inte då det va jackat för el i den.
 
Håller inte med om att det är samma maskin. En borrhammare har som huvuduppgift att kunna borra runda hål medan en bilmaskin inte roterar. Sedna är det allt vanligare att borrhammare har funktionen att stänga av rotationen för mindre bilningsarbeten.
 
Du har nog helt rätt, en bilningsmaskin är ju specialanpassad, dyrare och säkert starkare. Min borrhammare kan man stänga av rotationen på och bara få slag. Men tror ni att den funkar att bila i betong med? Svårt kanske att säga eftersom ni inte sett just den, men se det som en standardmodell av borrhammare.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.