Vi har startat vår köksrenovering och håller nu som bäst på att knacka fram det gamla teglet på skorstensstocken. Att få bort det mesta av putsen går bra men en hinna av puts/kalk blir kvar. Är det någon som har tips om hur manfår bort det sista tunna skiktet med puts från tegelstenarna? Någon sa att man kan använda stålborste men repar man inte teglet då?
 
prova på ett hörn med stålborsten så ser ni om det blir repor
 
Du kan också prova att tvätta av den, vattnet kanske löser upp hinnan. Prova först innan borstning för att se och sedan efter för att göra rent.
 
köp saltsyra...men var försiktig med det det är starkt.....blanda med vatten som det står på burken sedan ska du använda skyddsglasögon och handskar
 
2 dagars hårt slit med stålborste och blomspruta har resulterat i en vacker skorstensstock med gammal ojämnt tegel.
Man skulle kunna tro att den som muat skorstenen haft annat än vatten att dricka till lunchen...he he. Nåja, ojämn och dan är den men väldigt vacker ändå och nu är nästan all puts borta och den som finns kvar får vara kvar.
 
Ska just börja med samma sak i mitt kök! Får se hur det blir. Men charmen ligger i ojämnheten, jag ska ha den blottad och ojämn!
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.