Vi har idag ett badrum som är 6x2meter. På långväggen är det två fönster o normal storlek med ca 1,5m mellanrum.
Vi skall nu renovera upp badrummet och har då bestämt att vi vill ha bstu i ena änden och dusch i andra änden av badrummet. Vi vill då inte ha fönstren kvar utan slå igen dessa.
Jag undrar dels om man behöver bygglov för att slå igen två fönster ( utanför detaljplan, ute p landet utan grannar) samt om det är något speciellt vi behöver tänka på när man gör detta? Många säger kanske att ev utsikt försvinner ju..ja men det gör inget för vår del för det enda vi har utanför fönstren är garageväggen så vi har inte direkt någon utsikt ändå :) För ljusets del så har vi bott i hus med badrum utan fönster förr och det fungerar utmärkt med..så dagsljuset är inte nödvändigt.

Men ...finns det några problem med detta och är det något som vi bör ta extra hänsyn till?
 
Ring kommunen innan.
I Stockholmsområdet är det basta om man ens byter fönster mot liknande utan bygglov. På landet kan det vara helt annan syn på det.
 
vi bor tre mil söder om Örnsköldsvik, ute i skogen i en liten by med ca 20 hus totalt men närmsta granne från oss är väl 75-100 m bort längs vägen.... ;-) Ingen som helst insyn till vår tomt alltså på något sätt.
Men jag skall ringa dem och kolla så man inte åker på något i efterhand för säkerhets skull.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.