Jag planerar att ta bort toastolen i tvättstugan som inte används. Någon som vet något smart som man kan sätta i avloppsröret för att det inte ska lukta avlopp i tvättstugan?
 
Vacker är inte vår lösning men vi har bara tagit en bit riktigt tjock byggplast och tejpat fast med rejält med silvertejp i väntan på renovering. Det är luktfritt och sitter fast bra trots ibland viss fukt utanpå tack vare att avloppet sticker upp lite. Sen står det en tvättkorg ovanpå, det syns alltså inte och därför gör det inget att det inte är så välgjort.

Annars finns det särskilda lock man sätter i, de är säkert inte dyra.
 
Renslock, tillsammans med en skarvmuff så blir det tätt eller gjut igen röret med betong.

Protte
 
Renslock, tillsammans med en skarvmuff så blir det tätt eller gjut igen röret med betong.

Protte
 
Byggplastvarianten låter ju enkelt, men renslock-varianten känns kanske lite mer som en riktig lösning. Var köper man renslock och skarvmuffar?
 
finns gråa PP-proppar annars http://shop.textalk.se/se/article.php?id=10961&art=2088492 och en gumminippel.

110 passar bara i en 110muff, så vill du hålla nere bygghöjden kan du kapa röret jäms med golvet och stoppa i en gumminippel. då bygger det nästan inte upp nått från golvet. (funkar även på gjutjärn)

finns även olika sorters täcklock som används under byggtiden för att slippa lukt och att få ner diverse byggskräp i rören, budgetvariant men funkar :)
http://shop.textalk.se/se/article.php?id=10961&art=2088561
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.