M
Vi har denna klump till spis, som står dumt till, vi skulle vilja ha bort den helt och i framtiden bygga en ny på andra sidan väggen när uterummet där blir vinterbonat.

IMG_2403.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Är det bara att gå lös på den med bilningshammaren eller skall man tänka på något särskilt?
Skorstenen finns i väggen och på utsidan av huset, samt går ner i källaren där oljepanna tidigare funnits, inget mer finns inkopplat till den. Man måste självklart mura igen hålet i skorstenen in i rummet med lämpliga tegelstenar och bruk, går det att sedan sätta en vanlig gipsskiva över så väggen blir rak? Känns inte helt ok med kartonggips mot något som blir varmt.
 
Claes Sörmland
Det är bara att ta ned den. Det verkar inte ens som om du behöver göra en anmälan till kommunen eftersom att du inte försämrar ditt hus brandsäkerhet genom att sluta använda eldstaden.

Gipsskiva på murstocken är nog ingen bra idé om du tänker börja använda den om ett tag. Sotaren måste ju kunna inspektera murstocken vid brandskyddskontroll och det blir svårt om den är täckt av en gipsskiva.
 
P
Gipsskiva kan väl inte vara något problem om det är på andra sidan han TS ska ha en ny i framtiden? Hos oss är i alla fall endast den del av murstocken som är bakom braskaminen synlig och inspekterbar, resten är inbygd.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.