Hej...

Jag ska ta bort putsen (ca 3mm tjock) från min tegelfasad och behöver tips om vilket verktyg som kan funka.
Har provat en gammal tryckluftsdriven mejselhammare som jag lånade på jobbet men det går långsamt och den är inte så smidig.

Jag har hittat 2st borrhammare som kanske skulle funka för ändamålet, vilken skulle ni valt?
Eller det kanske finns någon annan maskin som är bättre lämpad?

Bosch: http://www.toolab.se/produkt/PBH-2800-RE-Bosch-Borrhammare

Makita: http://www.toolab.se/product/HR2470-Makita-Borrhammare-SDS


/Trhuster
 
Det blev en Makita, hoppas den funkar bra. :wow:


IMGP1437.JPG
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Får hoppas att det funkar bra att ta bort putsen med makitan. För mig funkar det bra att ta bort fogar med liknande maskin.
 
Har kört med den 1 timme nu, maskinen tycker jag andas kvalité. Men kanske den är lite för stark för den tunna putsen jag har, lite svårt när den lossnar så lätt då det krävs ett jämt tryck mot tegelväggen hela tiden för att mejseln inte ska åka ut.
Det blir nog lite bättre när mejseln blir lite mer sliten då den är riktigt vass nu och det är svårt att få den att "glida" längs teglet.
 
Varför gillade du inte trycklufthammaren? Ovärderlig enligt mig för den typen av jobb. Lätt att hålla med en hand och plocka bitar med andra och så billig. Biltema tog 120 kr när jag köpte för några år sen.
/CC
 
chris47 skrev:
Varför gillade du inte trycklufthammaren? Ovärderlig enligt mig för den typen av jobb. Lätt att hålla med en hand och plocka bitar med andra och så billig. Biltema tog 120 kr när jag köpte för några år sen.
/CC
Nu när jag har facit så gillade jag själva "mejselfunktionen" mycket mer på den tryckluftsdrivna då själva mejslen inte sitter lös som det gör med sds+ fäste.

Problemet jag hade är att det är mycket yta med puts som ska bort, den typen jag lånade från jobbet är rak typ gammal variant av den här http://foretagsshop.skenejarn.se/Default.aspx#!m=v&l=320059&pg=1&p=50228&r=2946939&m=v

Tyckte det var ganska ganska obekväm efter att antal timmar, plus att det bara var en 25mm mejsel.
Så i stället för att köpa en 3hk+ kompressor tänkte jag att en eldriven med 75mm mejsel skulle gå mycket fortare.
Det funkar ju men jag skulle ha köpt en mindre maskin så här i efterhand.
 
Biltemas borrhammare är utformad som ett pistolhandtag. Den slukade inte så mycket luft heller så min 1,5 h kompressor funkar bra.
/CC
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.