Jag har en golvbrunn i källaren som jag vill ta bort eftersom utrymmet ska inredas till tv-rum. Problemet är att till brunnen är det även en spygatt kopplad, som sitter i källartrappan utomhus. Är det ok att bara byta ut golvbrunnen mot lämplig rörkrök eller måste vattenlåsfunktionen bibehållas alt. spygatten bytas mot en brunn med vattenlås?
Huset är byggt -52 med enskilt avlopp så man gjorde väl inte så mycket skillnad på dagvatten och avloppsvatten. Numera är det kommunalt avlopp.
Har även funderat på att behålla brunnen och bygga någon form av renslucka men det blir nog väldigt bökigt och svårt att få till bra med laminatgolvet som ska in med allt vad det innebär. (platon, isolering o s v..)
Hur göra?
 
Bytt spygatten mot en golvbrunn och koppla in den på röret där golvbrunnen har suttit (enklast)
Byter du inte spygatten utan bara kopplar ihop röret där golvbrunnen sitter med spygatten luktar det "skit" i källartrappan eftersom det inte finns något vattenlås i en spygatt.
Troligtvis fryser väl golvbrunnen på vintern så du får tänka på att lägga någon isolerskiva där när vintern närmar sig.

Ett annat alternativ är att flytta golvbrunnen till ett annat utrymme och behålla spygatten i källartrappen, kan medföra mycket jobb men är ett bra altenativ eftersom du behåller spygattfunktionen utomhus.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.