Hej!

Tänkte dra nya avlopp i vår lokal och har lite frågor kring placering och dimensioner.

1. Vad är det för standard när det gäller avloppsdimension avseende rör ifrån diskho (storlek 600x500mm alt. 400x500mm) och mindre handfat? Är det mer fördelaktigt att köra med 75mm istället för 50mm ifall båda alternativen är möjliga? Finns det några nackdelar med 75mm?

2. Hur nära varandra bör två vaskar vara för att koppla båda rören till samma avloppsstos? Eller ska man köra separata stosar om möjligheten finns.

Har bifogat en enkel ritning så att ni kan få en bättre översikt. Söker efter optimal placering av avloppsstosar, samt dimensioner (har främst funderingar kring avl 3 och 4 i ritningen).

Tack på förhand!

http://i64.tinypic.com/2i9ow41.jpg
 
Minst 75mm är väl krav på en samlingsledning (eftersom den betjänar mer än en avloppsenhet)? Tänk även på att det är ett fall på 17mm/m som gäller i den dimensionen.

Om ni ändå har golvet öppet så är det väl lämpligt att koppla varsin anslutningsledning till två stosar? Till köksbänken tror jag då att du måste ha 75mm. Vad gäller för handfatet vet jag inte. Som vanligt kan säkert Krilleman svara :D
 
  • Gilla
vagabonden och 1 till
  • Laddar…
Krilleman
Känn ingen press :wow:

Kör 75mm till allt om plats finnes (gäller alla installationer) 50mm är endast en nödlösning vid platsbrist för avlopp.

Och när två 75mm ledningar går ihop till en samlingsledning så kör på 110mm. Då blir det aldrig fel!
 
  • Gilla
vagabonden och 1 till
  • Laddar…
Tack för ert svar, det låter rimligt! :)

Tycker ni att placeringarna av avloppen enligt bildlänken är ok, i förhållande till placering av vaskarna? Eller bör man kanske dra 3 och 4 i bilden till en samlingsledning?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.