Hej! Byggde hus förra året med ett loft som vi nu börjat måla tapetsera o ska inreda. Har upptäckt att när vi går upp för trappan o kommer nära golvet så från ett ställe luktar det typ svett. Detta började efter sommaren. Är en liten glipa mellan spånskivorna på golvet o gipsskivan på väggen. Tycker det kommer därifrån men vet inte riktigt. Hela familjen känner av lukten. Vad kan det vara o vad gör vi åt det. Är på G att lägga in golv nu men är bekymrad att det ska finnas kvar o att vi måste göra något nu innan. Tacksam för tips om detta bekymmer./Anneli
 
Ja jösses.. Det påminner mig om ett torp där de boende fick den fina idén att plocka fram en timmervägg i sovrummet som en form av fondvägg. En del andra väggar var synliga och vi kunde ana att det var fint timrat med täta långdrag och så vidare. Men efter att vi rivit ett par lager av både tapet, masonit, ett till lager tapet, tretex och papp så möttes vi av en ohygglig odör. Ja det luktade svettig gubbe. En riktigt frän doft från forna tider kan man säga.

Jo det var så att timret inte slöt tätt särskilt väl just uppe på loftet så man hade väl tagit till det man hade. Gamla skurtrasor, mossa, träbitar och en söndertrasad skjorta.
Just skjortan gav ifrån sig en alldeles ohygglig arom..

Lång historia kort så blev det ingen fondvägg med synligt timmer i det sovrummet..
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.