hej
Undrar om det finns någon kunnig person som kan se vad dessa svarta prickar på bilden är för någonting. De finns på golvet framför vasken som för övrigt beter sig konstigt, knastrar lite när man trycker på det och det har mörka skarvar. Orolig att prickarna är svartmögel pga droppande spillande vid disk och handtvätt.(som dock alltid torkats upp direkt). Kan man isf byta brädan, kan det sprida sig?
2015-07-13 18.52.05.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Mörka skarvar, vad menar du med det? Ser mest ut som smuts från kaffesump. Försvinner det direkt när du torkar? Aldrig hört talas om att svartmögel kan bildas på detta sätt, någon annan som vet?
 
tack för svar. Menar att det finns några svarta skarvar i kortsidan på parkettbrädan, man ser att dom är mörkare än andra opåverkade skarvar. Jag läste i någon annans inlägg att sådana skarvar kunde bero på fukt från tex svabbning. Golvet är bara 1 år gammalt.
Nej det sitter som berget när man torkar, verkar vara i träet så att säga. Bifogar bild där man ser bättre 2015-07-13 18.46.49.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Jaha, då är det vatten som missfärgat i skarven, vad jag hört är det inte mögel eller något farligt, bara tråkigt att titta på :(
 
okej misstänkte det. Men någon som vet vad dom svarta prickarna/lite avlånga märkena på bilderna kan vara? Så orolig att brädan håller på och mögla, det verkar bara finnas just i köket framför vasken. Plus att det knastrar och på ett ställe klickar när man går på det. Borde man bryta upp och kolla?
 
De avlånga "märkena" är ju träets ådring. Att det blir lite svart i skarvar i köket är ganska vanligt om man inte har en bra behandling på golvet som tål väta. Det kan bero på spill som inte torkas direkt eller våttorkning med för mycket vatten. Det är absolut ingenting att oroa sig för och det sprider inte sig.
 
okej, tack. Litar på er. Hoppas det slutar knastra också när sommaren är över sen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.