Håller på o river vårt gamla badrum i vårt sutteräng hus. En vägg i badrummet är mot ytterväg. Idag finns det kakel, nått svart tätskikt, gips, isolering o träreglar. LÄngst ner är träreglarna fuktskadade har varit där sen 80, men inte på väggen utan bara aldra längst ned.
Min fråga är nu skall vi sätta nytt kakel o ny klinkers. Skall vi regla med stålreglar o sen våtrumsgips o sen fuktspärr osv eller skall vi kakla direkt på betongen o bara fuktspärra i duschutrymmet? O vad lägger vi på golvet klinkers direkt på med fuktspärr? Golvvärme. Massa frågor har letat på forumet men det känns som om man får flera olika svar...
 
optimum
Var kommer fukten ifrån?

Tillfällig fuktskada eller utifrån?

mvh Roland
 
Svårt att säga. Men på golvet låg den gamla plastmattan och uppe på det en annan plastmatta där limmet var fuktigt så ev kan det ha kommit från golvet. Eller så kommer det utifrån men då tycker jag det är konstigt att reglarna på väggarna inte är skadade. Allt är under mark. Vi har gjort ett test på väggen m plastfilm som suttit ett par dygn(förslag från kakelbutiken) o det vissar inte att det kommit in någon fukt utifrån.
 
Det var lite svårt att se strukturen i din fråga.

Om vi börjar med golvvärmen. Hur mycket isolering finns det under?

Fuktspärr skall utföras enligt BKR's regler, finns rätt bra beskrivet där:
http://www.bkr.se/branschregler.asp
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.