Jag bor idag i ett 3 år gammalt hus och vi börjar bli sugna på att bygga igen ;D.
Suteränghus är det vi kommer att bygga och rita själva. Tanken är nu att Entre skall bli på ovanvåningen och med ett garage byggt på samma plan.
Dock hade jag tänkt att suteräng/nedre plan inte skulle vara under garaget. Är det ok att göra nedre plan med leca och sedan i ansluting till detta(och givetivs på samma höjder ;)) ha en platta för garagedelen. Finns det några risker med detta?
Alltså en "källare" och i överkant på denna så går det ut en "platta" som kommer vara garagegolv. Ovanpå allt detta ställs sedan huset inkl garaget.
 
Det kan inte bli några problem med den lösningen, bara grunden till garaget görs tillräckligt stark. Det finns standardhus med källare i en del av huskroppen och tex i L-vinkeln bara kryputrymme.
Det största problemet vid en sådan här lösning blir dräneringen till källardelen. Inte nu men den dagen man behöver gräva upp och byta rör eller liknande.

Varför inte göra ett extra rum under garaget också? Du behöver inte göra något åt golv och innerväggar nu, utan kan vänta tills du behöver rummet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.