I vårt kök har vi 9st infällda halogenlampor 11,5V, 20watt och allt har fungerat utmärkt fram till för någon vecka sedan. I framför allt mellanregistret uppkommer ett surrande ljud som är mycket påfrestande. Jag har testat att byta transformator men utan resultat. Dimmern är också OK. Det är jättesvårt att höra var ljudet kommer ifrån.

Kan ljudet komma från någon lampa? :S
 
Koppla ur lamporna en efter en och se vad som händer.
 
Är nog med största sannolikhet transformatorn som surrar, bytade du till en exakt lika dan eller provade du ett annat märke? Vad är det för dimmer du har? Är den kompatibel helt ut med trafon?
 
Vilka störningar uppstår om ledningslängderna är längre än 2m?

Skulle kunna tänka mig att det kan uppstå "hörbara" störningar då också.
 
Nej, långa ledningar orsakar endast radiostörningar. Surret kommer säkert från trafon, MÖJLIGEN från glödtråden i en lampa som håller på att gå sönder.
 
Transformatorerna ligger förmodligen i pottorna vid spottarna och då tror man att det är ljuskällorna som surrar, när det i självaverket är trafosarna.

//Patrik
 
Hade standard 12V 50W som surrade i läslampa på golvlampan. Bytte till Osram Energy Saver motsvarande lampa 35W men lite annan form och glödtråd på andra hållet. Inget halogen-surr efter det.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.