Hej forumet,
Har börjat undersöka möjligheterna för att ha miljövänlig el i tätbebyggt område. Egen vindsnurra är tyvärr inget alternativ. Har därför kikat på Storuman vind och deras kooperativa vindkraftverk och har för avsikt att investera i några andelar så småning om. Några synpunkter någon som redan har testat?
http://www.storumanvind.se/

Negativa/positiva synpunkter?
 
Problemet är väl hur länge man skall tillåta att skatter används till att subventionera vissa individers elräkningar !!!

Kalkylen bygger nämligen på att elcertifikatavgiften subventionerar vindkraften så att dess produktionskostnad sänks från 50-100 öre kWh, till nedåt 25-35 öre...

Meningen med systemet är att öka antalet förnyelsebara energikällor, men inte att vissa då skall dra nytta av detta genom att kunna köpa under marknadspris, tanken är att den subventionerade elen skall säljas på elmarknaden. inte kanaliseras direkt till vissa..

Blir detta för vanligt kommer givetvis detta att justeras/beskattas..vilket verkar vara på gång.
 
Ungefär som med allt annat då, först subventionerar man så att folk skaffar miljövänliga alternativ och sen beskattar man det. Är inte det en klassisk svensk politikgren?

Så alla förnyelsebara energikällor är inte bra då? De som inte är kooperativ där man bidrar till miljön och på köpet får billig energi är bra?

Om det är så att bara "vissas" elräkning subventioneras varför skaffar inte alla denna form av el-leverantör? Det är ju knappast så att denna form av el-leverans är förunnat en viss elit utan en stor möjlighet för den som inte kan skaffa vindsnurra på sin tomt att få sin lampa upplyst av vind istället för ett polskt brunkolskraftverk.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.