Funderar på att lägga vattenburen golvvärme i undervåningen (80 kvm, ovanpå en underisolerad betongplatta) och ett stengolv ovanpå det. Har tittat på floore's lite tjockare folieklädda cellplastsystem där man kan sätta klinker/stengolv direkt mot värmeledaren vilket verkar väldigt smidigt och uppvärmningsekonomiskt sunt med bra värmeöverföring till stengolvet.

Då vi (=sambo) gillar naturmaterial så vi tänker oss att lägga ett 15mm tjockt stengolv i hela undervåningen (marmor). Frågan vi (=jag) ställer oss är hur stora ytor man egentligen kan sätta med golvvärme under utan att riskera att golvet spricker pga värmeutvidgning? Vårt vardagsrum är ca 8m långt och 4,5 meter brett. Går det att sätta hela golvet utan expansionsfogar annat än längs sidorna, eller måsta man dela upp golvet i sektioner?

Av estetiska skäl vill vi (=sambo) ha väldigt tunna fogar mellan plattorna och då skulle det ju se rätt B ut om det behövs t ex två breda expansionsfogar i golvet. Vad finns det egentligen för riktlinjer när det gäller att lägga större ytor med sten över ett golvvärmesystem? Är vi ens i närheten av när det börjar bli problem med värmeexpension?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.