Vad bör man göra för att foga/sätta igen så här pass stora hål efter att golvet lagts om? Golvet är ett Barlinek, ek, sk klickparkett. Finns det ngn fogmassa som kan täcka, el är det bara lister/kvartsstavar etc som kan dölja det hela?



Golv.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Är det hantverkare som lagt golvet?

Det går inte att fylla med något. Har du kvar spillbitar av golvet så kan du såga ut en bit med samma fibermönster och färg och limma dit. Lättaste är att lägga en bred tröskel över dörröppningen som möter fodret vilket täcker hålet.
 
Essve har mjukfog som i mörk och ljus ek som går att foga i det med. Ett annat alternativ om du bara vill fylla hålet är vax som går att blanda till rätt nyans.
 
Matti_75 skrev:
Essve har mjukfog som i mörk och ljus ek som går att foga i det med. Ett annat alternativ om du bara vill fylla hålet är vax som går att blanda till rätt nyans.
Dessa lagningar brukar sällan hålla i längden utan torkar ut, släpper eller blir skitiga. Vissa håller inte heller för skurning. Även om man får dit den syns de väldigt tydligt mot det andra golvet, speciellt vid ett så stort hål.
 
Vad är det för typ av fog? Tittade på essves hemsida och de har massa olika typer? Och vad är det för vax man använder? Och hur blandar man det? Många frågor....
 
Ja det där var ju inte snyggt... Om det skulle vara mitt golv skulle jag göra om det, så att golvet hamnar under karm/foder.
 
  • Gilla
Sailorman
  • Laddar…
T
Vad är det för en klåpare som har lagt det golvet?
 
Jag har använt alcro ljusbrun latexfog för att fixa småglipor i kring golv och eklister. När hålet är sådär stort så tror jag att det är bäst att såga till en liten bit golvmaterial och lägga dit, och sen fylla i smågliporna med latexfogen.

Jag än nöjd med resultatet med min fogning, det ser bra ut om man inte ställer sig och tittar jättenoga.
 
Ett klickgolv /flytande trägolv måste ha en rörelsefog mot alla fasta föremål till att börja med såå....
Vaffö då rå,jo trä är levande och krymper/utvidgar sig med luftfuktigheten i huset.
Det normala är att man sågar av lister i dörrgångar.
Riv upp o gör om:confused:
 
Redigerat:
Detta är Essves fog. Theofils brukar rekommenderas när det gäller att köpa vax.
 
Ett annat sätt att dölja missen vore att köpa en tunn tröskel och figursåga den så att den döljer hålet.
 
Ej godkänt !
Mjukfoga med ekfärgad runt om, Men så där skall det inte se ut om en s.k.a "hantverkare" gör det
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.