Hej! Vi ska bygga hus. Vår tomt ligger högst upp i en relativt brant backe. På tomten nedanför oss finns redan ett befintligt hus. De har sänkt sitt hus för att jämna ut den lutande tomten. Vi har tänkt att höja vår markgräns för att jämna ut vår lutande tomt då vi kommer ha en fin sjöutsikt och vill inte att grannens hus ska skymma utsikten. Detta ställer givetvis till ett problem. Vi får en slänt mellan våra tomtgränsen. Bifogat slänten som är på vår tomt. Slänten fortsätter sedan lika långt på deras tomt ner mot deras hus. Vad kan man göra åt denna slänt?! Vi vill kunna utnyttja vår tomt på bästa sätt. Att sätta L-stöd/stödmur skulle bli en dyr historia då det skulle krävas extremt mycket fyllnadsmassa.+ muren såklart. Detta är något vi känner att vi inte har ekonomin för just nu. Vad kan man göra åt denna slänt?!

Problemet är ju också att slänten fortsätter lika mycket på grannens tomt så om vi skulle placera en stödmur i tomtgräns så fortsätter ju ändå slänten på grannens tomt. Då skulle man behöver gräva ur massa på grannens tomt vilket jag inte vet hur de ställer sig till?

Kan man placera en häck mitt i slänten för att avgränsa våra tomter eller vad gör man? Det blir lite konstigt att ha en häck mitt i en slänt.

Kan vi förändra våra marknivåer på något bra sätt för att minimera slänten?

Vi vill inte heller sätta häck som avgränsning innan slänten börjar nedåt då vi skulle förlora cirka 100 kvm av vår tomt.
 
  • Arkitektoniska ritningar av ett hus med markerade nuvarande och framtida marknivåer i slänt på en tomt.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.