Ett bränt föremål på ett kaklat golv, nära en vit kant. Svårtolkat objekt, förkolnat.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Som redan sagt - det mesta är av biologisk ursprung och i avlopp frodas det massor av bakterier och olika svampar som bildar en mer eller mindre kletig biofilm efter rörytorna och fångar vad de kan i näringsämnen i det som spolas förbi och karaktär beroende på vad som spolas i avloppet.

toaletterna har en typ, dusch och handfat annan typ och det som går från diskbänken ytterligare en typ + stelnat fett från urvaskade stekpannor, grytor etc. som ofta gör att det blir stopp först i avloppssystemet - av stelnat fett alltså som sedan allehanda skit, hår fastnar i mm. och armerar upp det hela och bygger på vidare på förträngningen tills det blir stopp på riktigt...

Hårkonditionering i duschen och sköljmedlet från tvättmaskinen är stora syndare som påskyndar proppbildningen då de positivt laddade tensiderna häktar i det mesta som har negativt laddad yta som fetter, hudavskrap, hår och anjontensider i sig (hår och kroppschampo, diskmedel, tvål) och det bidrar till att det klumpar ihop sig ännu mera.

Det som till slut blir stopp i avloppet är något som vi själva har hällt i pö om pö.
 
  • Gilla
Bora001 och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.