Hejsan!
Vänder mig till er som första instans då det här brukar finnas mycket kunskap. Vi vill köpa en tomt och bygga på den, såklart, men har nu stött på lite problem då i princip hela vägen utanför tomten är klassad som gång och cykelväg och man får inte köra på den. Vi har en liten 4-5 m snutt i en änden av tomten där vi får köra in med bil. Där ska vi då göra infart och helst bygga carport hyfsat smidigt till, de tillåter att man bygger den 1,5 m från tomtgräns. Granntomten som redan är bebyggd är sänkt och det finns en sluttning upp mot vår tomt där vi ska köra in och en nivåskillnad från vägen, vi skulle alltså behöva köra upp på vår tomt och ha uppfart och carport väldigt nära tomtgräns och deras slänt. Då tomten sen sakta men säkert närmar sig gång och cykelvägens höjd längre bort så känns det inte som om att vi kan sänka hela vår tomt så mycket för då hamnar vi plötsligt mycket lägre än vägen på andra sidan tomten. Vi vill helst inte ha denna lösning alls då själv huset hamnar i sämre lägre för utsikt mot vatten samt att carport förråd bidrar till att skymma den utsikten något.

Nu känns det som om att vi mest troligt kommer att behöva lägga till en rejäl kostnadspost i husbygget för en stödmur mot grannens tomt för att öht kunna bygga carport/förråd så nära och samtidigt få sämre utsikt... Tomten består också av stor del prickad "mark" och vi kan inte flytta hus eller carport särskilt mycket i djupled i förhållande till varandra om vi vill ha någon tomt kvar på framsidan i söder som är tänkt som uteplats osv.

Någon med erfarenhet kring byggnation nära stödmur, kostnad för en stödmur ca 1 m hög 30 m lång, L-stöd duger gott utseendemässigt och eller om man på något sätt kan komma runt reglerna och få köra en bit på gång/cykelväg...

Kanske helt omöjligt att förstå min beskrivning, borde kanske komplettera med bilder eller så =)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.