Martin_B
Vad finns det för alternativ om man vill att källargrunden skall efterlikna en gammal stengrund av granitblock exempelvis, och enda sättet att göra detta på är att "kakla på" tunnare bitar på befintlig källargrund?
Källargrunden är idag putsad leca, så där blir nog bra grund att kakla på med bra fäste så att säga.

Det får dock inte bygga för mycket utåt, för då ser det bara konstigt ut.

Finns det något som kan ge ett resultat ungefär som enligt bilderna nedan, men ändå är hyfsat tunt att kakla på utvändigt?

021.JPG

018+(2).JPG
 
Nja, oregelbunden skiffer kanske kunde funka, mycket slätare men känslan kan nog bli lite åt det hållet..
 
Min egen erfarenhet, med flera hus med huggen granitgrund, är att fuskvarianterna blir fula. Snyggt putsad mur blir mer neutralt.
 
Martin_B
Tack för era tips! Ser ju bra ut det där amerikanska, men det var ju klart ingen billig historia. Blir ju en del kvadratmeter för mig.
Ang. putsning istället, som enl. justusandersson, så var jag inne på det också lite, och det kanske är ett bättre val rent ekonomiskt men kanske t.o.m. estetiskt då?
 
L
Har sett putsad grund , där dom ritat in olika slingor och målat i reporna ,lite halvdjupa ,
Såg rätt skapligt ut på lite avstånd , men på närmare håll syntes det hur det var , klart man måste ha en icka darrande hand vid målningen
PS Han som hade det var konstnär
 
Eftersom jag bor i ett hus, vars ursprungsdel byggdes av en stenhuggare åt sig själv, har jag funderat en hel del kring den här problematiken. Här i Blekinge där jag bor har vi granit av väldigt hög kvalitet. Charmen med en huggen stengrund är kombinationen av precision, grovhet och lätt oregelbundenhet, som är väldigt svår att efterlikna. Puts med rätt struktur och färg blir snyggare och mer neutralt än imitationer.
 
  • Gilla
Liteavvarje
  • Laddar…
Martin_B
Ja, nu har jag faktiskt glidit in mer på putslösningar med grövre yta, tack vare era inlägg :)

Både enklare och billigare. Förmodligen även snyggare och mer äkta då ju.
 
  • Gilla
leby och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.