Hej alla kluriga byggare!

Jag tänkte sätta in belysning i sidan på varje eller varannat trappsteg för att få lite trevligt gångljus utan städbelysningen. Har sett snygga kvadratiska halogenspots, men de kräver så mycket inbyggnad. Eftersom trappan ändå skall målas tänkte jag åtminstone fräsa in rör för att dra 12v, och sätta mindre lampor, t.ex. dioder. Någon som har idé om bra armaturer?
 
:) Det lät som en kul idé, ska bli spännande att se vad Du får för svar!

Men tänkte Du borra i vangstyckena då?
Själv tänkte jag sätta någon sorts belysning i sättstegen som är tunnare att borra igenom. Men det är klart, allt beror på om man har en tät eller öppen trappa och om den är inbyggd eller inte!

Helena med
Nationalschabraket
 
Humm..

Bara en tanke.. e för visso lite trött så det e nog en dålig tanke..

Men kan man inte sätta ett typ Lysrör bako trappan o borra hål i trappan. ljustet borde gå ut genom hålen.. blir väll inget starkt ljus men kanske det räcker änndå..

Finns ju o köpa 12V till bilar i olika färger om man nu ha det..
 
Timell satte in belysning i en trappa igår på "Äntligen hemma". Kan den armaturen vara något?

Edit:
Det framgår dock inte i programmet eller på hemsidan vilket fabrikat som används (tyvärr) för den såg smidig ut.
 
Blev lite nyfiken på dem lamporna. Var kan man hitta dem eller liknande?
 
Jag var in på "Äntligen hemmas" hemsida men där va de fattigt med info.... :-/
 
Om man nu ska tipsa om tv-program så är ju Roomservice på femman så oooootroligt mkt mer givande än eländestimell... men det var inte för det jag postar utan för att säga att de på Roomservice i denna säsongs första avsnitt använde s.k ljusband från http://www.thinlight.se/. Jag är själv otroligt sugen på att testa någon av deras produkter men har ingen aning om prisläget. Ska kolla upp det så småningom... De har säkerligen en lösning för detta som garanterat inte tar en massa plats.
 
Thinlight är DYRT! :(

Jag har deras nettoprislistor.
 
:) Var det thinlight de använde som snören och satte upp och ner i mängd och som sedan lyste som blåa (tror jag?) trådar ?

Måste titta på deras hemsida genast

Helena med
Nationalschabraket
 
Japp, de drog en massa trådar från golv till tak. Thinlight verkar ha ganska mkt olika varianter... spännande men säkert dyrt som sagt...
 
Finns färdiga kits för trappa nämligen Steplight.
 
Ett annat alternativ om man har ett trappräcke av trä är att montera en billig ljusslang bakom eller under trappräcket. Går ju att fräsa ur ett spår att placera slangen i eller dölja slangen med en liten list om monterad bakom räcket. Du får ett perfekt mjukt ledljus som inte ser så billigt ut som det är.

Passa så ni inte köper färgad ljusslang. Defnitivt bordellvarning. ;)
 
Hej
Själv tänker jag sätta in en diod/fiberbelysning från OverSol.
Gå in på deras hemsida www.oversol.se för mer info.
Det finns även en fina ljuslister från Hide-a-lite.
Kolla på  www.hide-a-lite.se
 
Jag har köpt belysning till min trappa av spotlight i sthlm.. jag köpte den som heter No 9 SQ.. har 10W:s stiftlampa, vart super bra!! Bilder kommer!

Hittade lamporna på http://www.spotlight.se, klicka på höstkampanj så finns det 5 stycken som man kan ha i trappan, nr 9 till 13 var dom jag kollade på, inte så farligt dyra heller..
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.