Status
Inte öppen för fler kommentarer.
Oj då! Har visst inte blivit nåt bloggande på ett tag nu. Får kompensera med ett extra långt inlägg :D

Vad har då hänt sen sist (1 mars)?

Det är framför allt våra 2 snickare som varit här och grejat med "etapp 2" av vår renovering. Dom har rivit upp bjälklaget mellan våningarna för att förstärka bjälkarna för att kunna ha klinkers på badrumsgolvet på ovanvåningen.
Dessutom har dom tagit hjälp av smederna för att sätta upp stålbalkar som gjutits in vid infästningarna i tegelväggarna.
Dom fick även lägga 2 balkar i källaren för att förstärka betongplattan som kändes rätt bräcklig efter alla håltagning i badrummet. Plattan är bara ca 10 cm tjock.

Elektrikern har gått loss i källaren och i trapphuset för att dra om elen. Tyvärr har vi lite olika åsikter på vad som behöver bytas. Han tycker att allt är gammalt och sunkigt och bör bytas, medan jag kanske tycker att en del gamla grejer har bättre kvalitet än det nya. T.ex. dom finfina strömbrytarna i bakelit, men men..

Själva har vi röjt upp lite i trädgården, kört iväg ytterligare lass med rivningsmateriel samt småfixat lite på västra delen(den färdigställda bodelen). Bl.a. målat fönsterkarmar, satt upp hyllor och framför allt fått dit kylskåpsdörrarna då vi äntligen fått alla delar!

Ikväll har vi börjat bila upp källargolvet för att så småningom byta ut resterande del av avloppsröret. Slitigt och skitigt! Och Makita-maskinen var alldeles för tung för en annan kontorsarbetare ;)

Bifogar foton på Vilgots och min invigning av köksön med lite smarrig förrätt. I bakgrunden ser man vårt fina kylskåp i 50-talstil. Den andra bilden är på dom nya bärande balkarna för att stödja efter att vi tagit upp hål för nya hallen.

Ha en god natt!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.