Ni som kör med inbyggdnadshäll på en träbänkskiva. Hur gör ni för att stänkskydda den när ni steker?

Har kört lite bacon och kyckling m.m. och det stänker ju en faslig massa. Har lagt papper på sidan och framför hällen nu, men det känns ju lite hobby.

Jag har 50 cm till vänster om hällen innan väggen kommer. Vi tänkte köpa ett grytunderlägg (typ galler som fanns på ikea förut), men nu tänkte jag att det kanske finns något kombinerat smart att köpa som både fungerar som skydd för bänkskivan och som man kan ställa kastruller osv på?

Jag har lite bänkskiva över (från ursågningarna från häll och ho), som jag åtminstone tänkte göra en lite större skärbräda av. Ska jag göra en till som jag kan ställa kastruller på också? Vad blir snyggast?

Tips, idéer, förslag, bilder på hur ni gjort m.m.är varmt välkomna! :) Man kanske inte ens behöver stänkskydda? Vad tål en träbänkskiva? (ikeas numerär, ek).

// Tobias
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.