Hej,
Jag är på jakt efter någon form av ställbar led/gångjärn/knäled eller vad det kan tänkas kallas, med fasta och ganska täta hack så det inte kan glida, för fyrkantsprofilrör i aluminium...men går bet. Googlar jag och råkar få med "led" så drunknar alla träffar i lysdioder.

Tänk en meterlång bit i 25x25 fyrkantsrör i aluminium (typ sånt här http://www.maskindelen.se/aluminium-profilror-25x25x15/2082-0 som normalt kan fogas ihop med skarvknutar http://www.maskindelen.se/maskinkomponenter/skarvknutar-till-profilror/258) som ligger horisontellt och så vill jag ha ca 70 cm långa bitar av samma material som sticker ut från båda ändarna och vill kunna ställa vinkeln från ca 90-180 grader eller mer, dvs från att båda bitarna pekar rakt ner till att stå rakt ut.

Det måste vara någon form av spärrfunktion så att det inte får för sig att glida. Antingen en fjäderbelastad knapp, eller en gängad skruv (som går att ersätta med låsspak för snabb justering) och så någon form av hackig bana som det glider i... Jag har varit inne på att köpa några billiga ställbara styrstammar för cyklar och bygga om, men jag tycker det borde finnas mer ändamålsenliga leder och jag har för mig att jag sett något någon stans, men kan inte komma på var.

Det bör vara hyffsat starkt, ungefär som motsvarande skarvknutar.
Om man måste borra, gänga och skruva lite och skarva med nån plåtbit för att få ihop det är inte hela världen. Svetsa går ju oxå bra om det bara är minst en mm tjockt eller så. Det behöver inte vara så snyggt, men inte flera kilo tungt...

Nån som har nån bra idé?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.