Hej,
Är det någon som vet vad en square feet motsvarar i kvm? Tittar på amerikanska planlösningar (har tröttnat på katalogerna...) och vill få en uppskattning av hur stora dessa hus är. Tacksam för hjälp!
 
Tack så hemskt mycket! Slutar aldrig förundras över hur underbart detta forum är...
 
Räkna själv latmask, en fot är 0,3048 meter lång.

 
Japp, en fot är 12 tum och en tum är 2.54 cm...
 
Sidospår...
Sq ft verkar dock inte vara relevant för den genomsnittlige engelsmannen; vi bygger ett i våra ögon jätte-hus, över 200 kvm (eller 2,000 sq ft...)
Allt våra engelska vänner vill veta är hur många sovrum det blir. Tre, säger vi och ser hur bilden av vårt hus i deras ögon krymper från en herrgård till ett radhus.
Husstorlek här verkar mätas i antal sovrum, oavsett storlek. Varken sq ft eller kvm finns med i husannonserna.

Berit
 
Nja, det finns ju nyansskillnader som "single-" eller "doublebedrooms", "en-suite" eller ej och inte minst, antalet "reception rooms"... Säger ni att ni skall ha "three double bedrooms with en-suite, country kitchen and five receptionrooms" så ser de inte längre något radhus för sin inre syn. (Sedan kan man ju tycka att det är lite snålt med bara tre sovrum på 210 kvm ;))
 
Med "bedrooms" menar dem vanligtviss antal beboeliga utrymme förutom kök, bad och vardagsrum, i hus beskrivningarna i alla fall. Ung som vi säger 5ROK även om ena "rummet" är ett allrum, bara den är minst 7 m2.
Vårt förra lägenhet var ett 4ROK på "hela" 72m2 :p!

C.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.