Hur gör man om man fått sprickor i klinkers i badrum? Bara att byta eller går det att laga på något sätt utan att det blir fult?
 
Är det öppen glipa?

Finns en del emaljfärger att köpa, men det hjälper ju inte om det är en glipa. Svårt om du inte har en enfärgad standardplatta oxå.

Byta är risky men möjligt, var i badrummen är plattan, zon 1 2 eller 3?
 
De är enfärgande, ingen öppen glipa som man kan se, endast sprickor på ett antal plattor.
Ligger i zonen där badvatten kan rinna över.
 
Dewt var så vi upptäckte vår vattrenskada......inte för att skrämmas. Om tätskiktet är ordentligt laggt skall det inte vera några problem.....Många tätskickt är inte oredentligt lagda dock....
 
Grundfrågan måste ju vara, varför har sprickorna uppstått? Som Åsa76 antyder är nog risken för vattenskada stor. Fukt har kommit in i väggen, skivorna (det kanske är spånskiva) bakom kaklet har svällt och därför har skrickor uppstått. Tyvärr tror jag att ett betydligt större jobb väntar än att laga några sprickor i kaklet.
 
Kan nog vara så tyvärr. Vi hade en pucko besiktningsman här som skulle titta på "skadan" och börjad emed att säga att sprickor inte var något bekymmer. Sen tog han upp fuktmätare och började mäta och runt sprickan ca 1m ut slog fuktnätaren i "taket". Då tyckte han att - nåja det är generellt ganska blött a badrum och mätaren mäter inte absolut värden". Då bad vi honom mät apå lite andra ställen närmre duch som referens, där var mätvärdena mycket låga trots att det var "lika blött".

Tillslut drog vi in försäkringsbolaget som nu börjat riva och hittar en relativt stor vattenskada. Huset är från 2004! Lita inte på besiktningsmän utan var kritiska, prata med försäkringsbolagen de har bra folk.

Om ni har ett försäkringsbolag så vill de inte att skadan skall bli värre innan ni tar hand om den så de kommer inte att (som besiktningsmän) ta betalt utan att ta ansvar.......

vår fuktskada koster försäkringsbolaget 60.000 och oss 50.000 (självrisk 2500 kr plus att försäkringen ej täcker "ytskikt")

Lycka till och rapportera gärna utfall!
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.