Har en kamininsats med en omramning av Siporex/lättbetong. Utsidan av lättbetongen blir egentligen aldrig särskilt varm.
Den är putsad och efter nåt år så blev det en spricka i putsen. Nu har det gått några år till och sprickan har nog inte blivit större de senaste åren. Nu funderar vi på att måla den putsade ytan. Då vill vi förstås laga sprickan som är mindre än 1 mm överallt men nog går igenom hela putslagret. Känns stabilt annars, verkar inte som om putsen är på väg att ramla ner. Firman som gjorde det finns inte längre så jag kan inte få tag på den som gjorde det.


Undrar nu om någon har nåt bra förslag på hur man lagar sprickan. Puts igen? Skall man då skrapa ur spricka så den blir lite större? Eller skall man använda nån slags elastisk fogmassa?

Vi har ju alltså tänkt att måla sedan och det skall väl göra med nån form av färg som är gjord just för puts (silkatfärg?). Då kanske man måste ha puts till sprickan också?

Tacksam för synpunkter

Viktor
 
Här kommer ett uttalande från en som inte är duktig på att putsa. Det enklaste är att bara måla över. Försök att fylla sprickan med färg. Är den så smal som du skriver lär du inte kunna fylla den med puts. Om den är för bred att fylla med färg skulle jag försöka med någon slags värmetåligt spackel. Det skall vara ganska stora ojämnheter innan man får något vettigt ut av puts.

Erik
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.