Vi skall installera ett reningsverk på tomten. Det finns dock ett problem. Gropen som vi grävt för reningsverket är 3,6x2,8 meter. Men bara 150cm djup. Sedan är det en flat berghäll. Vi behöver alltså komma 80cm djupare ned. Är det möjligt att spränga i en grop på det viset tror ni?
Och ungefär hur mycket kan det komma att kosta? Bortforsling fixar vi själva.Närmaste byggnad grannes) är en gammal ladugård ca 30 meter bort och närmast hus ca 50 meter..Vi bor ute på landet.
 
S
Hur är terrängen där verket ska vara i förhållande till fall på avloppsrör , kan ni ha det där med att fylla upp runtomkring , kan då bli en kulle , kanske inget bra om det en slät gräsmatta
 
Det skulle kunna varit en idé men då kommer inloppet till reningsverket 70cm högre upp än befintliga avloppsledningar.
 
S
Då blev det problem , lite långsökt , går det att ha verket längre bort , beror ju på terrängens lutning .
Vad det kostar att spränga vet jag inte , men för ca 10 år sen var priset ca 3000 m3 med bortforsling ,
kan tillkomma startavgift ( transporter maskiner materiel ) s.k etableringskostnad
Ta in priser och ev. offerter från flera om det är möjligt
 
Tack för tips. Berg är det överallt. Marken är plan dessutom. Lyckades få tag på sprängare på en lördag och fick pris mellan tummen och pekfingret. Det är inte billigt....
20-30000kr för sprängning inklusive grävskopa. 5000kr i transportkostnader av grävskopa etc. Bortforslingen skall vi sköta själva. Och så tillkommer besiktning som kan kosta allt mellan 7 - 18000kr (de har en bit att åka). På samtliga priser tillkommer moms. Hoppas dock att vi kommer undan billigt med besiktningen då bostadshuset ligger längre bort än 50m. Finns dock ekonomibyggnader på närmare håll.
Det är dags att boka tid på banken :)
 
  • Gilla
skutten11
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.