É
Vi får bygga ut huset nästa år när ny detaljplan gäller och måste då bygga ut över vår borrade brunn. Om ytterligare ett år får vi kommunalt vatten men brunnen måste ju fungera fram tills dess.

Är det möjligt att gjuta en platta på marken trots att brunnen är där? Kan man låta området kring brunnen vara och så bygger man igen det när det kommunala är inkopplat istället?

Och går det att spränga/spräcka nära brunnen med? Det behövs ju några decimeter grus/isolering innan plattan kommer vid marknivå. Se bild på brunnslocket till vänster om växthuset. En del av berget kring trappen behöver tas bort för att göra plats för källarplanet i marknivå som går in 1-2 meter i berget.

Om det är möjligt, vilken avstånd bör man lämna tills vidare? Själva väggarna måste ju stå stadigt redan nu så gäller att de inte hamnar för nära brunnen antar jag.

Alternativet är att vänta på kommunalt vatten först men det känns osäkert då de har en förmåga att skjuta på tidplaner och vill komma igång så snart det går.

Uteplats med gräsmatta, brunnslock nära växthus, trappa i berget, och husvägg med fönster.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
É
Ingen som har kunskap kring detta? Om man försöker bryta ner det till två frågeställningar:

1. Tål brunnen att man gräver och spränger och sen gjuter en ny platta runt om den?

2. Kan man gjuta en platta, bygga källarväggar etc men att man lämnar ett område runt brunnen till senare? Sen ett år senare tar man brunnen ur bruk, gräver ur, kompletterar med sten, isolering och gjuter igen?

Brunnen hamnar ungefär som på bifogad bild.

Skiss över byggprojekt som visar befintligt hus på berg med ny platta på mark och en brunns betongring och borrhål.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.