Installerade spotlights i somras i vårt 1 plans hus. Nu när det börjar bli kallt känner man ett tydligt drag från spotlightsen. Frågor som följer; 1) brukar det bli så? 2) Blir det en större luftväxling än tidigare? Vi har mekanisk frånluft och balansen in- utluft bör väl bli samma bara att inluften numera kommer delvis från taket? 3) Vad kan man göra åt det?
 
1) vet ej

2) borde ju vara tätt mot taket, ingen luft borde väll komma den vägen. för visso bättre att luften kommer in denvägen änn ut den vägen.

3) täta. fast hur ser konstruktionen ut? pottorna silikon runt dem och så kanke?
 
Dewt där låter lite märkligt. Hur har spotarna installerats? Har du inga skydsburkar ovanför?
 
Spottarna är installerade med burk omkring. Isoleringen är nog 40-50 cm, varför isoleringen där spottarna sitter är 20-30cm. Troligtvis ligger burkarna inte helt tätt mot taket då jag gissar att elektrikern ej gjorde hål i burken för sladden utan lät den gå i nederkant. Sedan är spottarna vinklingsbara och ej kan gå att få täta i sig.

Kruxet är att jag verkar ha ett relativt kraftigt undertryck härinne - märks t.ex. under fläkten som det också kommer kall luft från.
 
Låter som att du behöver ordna lite mer tilluft till huset.
 
Sitter spottarna i ett ryggåstak med ytterisolering direkt ovanför? Isåfall kan diffusionsplasten blivit deformerad/skadad (hål?) pga av värmen. Isoleringskonstruktionen blir ju i vart fall påverkad av spotten med burken som tar av isoleringstjockleken. Vår KA påpekade det för oss inför vårt tillbygge.
 
Det kan vara att det inte är drag utan kallras. Det kan bli så om isoleringen är mycket tunnare ovanför burkarna än runt om.

Spottar i taket var uppmärksammat för ett par år sedan då plasten skars bort vid monteringen - detta ledde till problem.
 
Hur monteras spotlights på bästa sätt? Kan man inte sätta en plast ovanför burken och tejp/täta nogrannt ovanför?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.