Golvlisten verkar rätt tät mot parketten men glipar upptill mot väggen en millimeter (kanske lite mer) på flera ställen. Och där verkar småkryp trivas, troligen dammlöss men har sett även andra kryp. Nomor har varit och kikat och säger bara att ska spruta själv med Radar.

Lägenheten hyrs av privatperson så kan inte göra annat än minimala icke-destruktiva åtgärder men tänkte att någon här kanske känner till någon speciell tejp som är "icke-permanent"? Som kan täcka springorna men om sitter länge kan dras bort utan risk för att skada färgen? Listen är vitmålad av trä och väggen vitmålad (sådan där hopplös vit färg där blir som ett blyertsstreck om råkar stöta emot).

Alternativet skulle väl vara att använda någon vit "massa" som inte kräver målning. Och som lätt kan sprutas i skarven, dra med fingret och där kan ta bort överflödig massa med en våt svamp. Dvs ingen risk alls för missfärgning på listen eller den målade väggen. Och som är elastisk nog och inte spricker. Förslag på vilket spackel/massa i så fall?

(Hör inte till min fråga, men det hela är ett mysterium för krypen borde inte ha något att äta. Är superliten lägenhet, två år gammalt nybygge, mycket sparsamt möblerad, kryp även i list mot mellanvägg så orsaken borde inte vara mögel mellan list och betongen, extremt sparsamt med prylar och dekorationer, mat och kläder förvarat tätslutande, luftfuktigheten under 50%, inga kryp i badrummet och faktiskt inte sett i köksdelen)
 
Hade kört med fogen tec7!
 
  • Gilla
Peter2400
  • Laddar…
Lite dyrare kvalitets latex fungerar nog bra sätt en maskering tejp på väggen.
 
K kboortz skrev:
Finns ju lite olika Tec7, menar du denna?

[länk]
Japp den använder vi alltid när vi bygger hus både inne och ute.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.