Hej!

I badrummet på övervåningen står tvättmaskinen. Maskinen är inkopplad på samma 10A-propp som belysningen på övervåningen. Det flimrar lite i lamporna ibland när maskinen värmer vatten eller vad den nu gör.

Är det för att det blir ett spänningsfall över belysningen? Visst borde det vara separat propp för maskinen men jag tror inte elektrikern på något snyggt sätt kan få ner en ny ledning till källaren.

Mvh
Pagge
 
Jag skulle tro att det är motorn till trumman. En motor som startar tar mycket ström när den går igång med spänningsfall som följd.
 
Ok, men hjälper det att dra en ny kabel ner till en ny grupp (propp) om denna grupp skulle ligga på samma fas som tidigare gruppen?

Får man inte spänningsfall i vilket fall som helst? Skall man se till att ha all belysning på en fas där inte kylskåp, tvättmaskiner etc ligger?

Mvh
Pagge
 
Prova och koppla in endast en lampa på samma grupp. Om det fortfarande flimrar så hjälper det inte att dra en ny gruppledning. Bor du i stan eller på landet, det kan vara elnätet som är dåligt, då är det svårt att göra något.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.