Hej

Skall bygga fjällstuga och vill ha ett luftburet värmesystem dels för att enkelt kunna kallställa om jag vill och dels för att det blir en enklare installation och billigare.
Har sökt efter någon kombinerad Luft/Luftvärmepump med ventilation med återvinning men inte hittat något, vilket jag tycker är konstigt då en sån produkt borde vara klockren i en lite fjällstuga.
Vill inte ha ett stort klumpigt aggregat som kräver en massa rördragning utan ett aggregat med en centralt placerad innedel samt en utedel (typ luft/luft aggregaten) som sprider luften då stugan är liten med öppen planlösning -sovrum får man stödvärma med ett elelement vid behov.
-tacksam för tips på aggregat eller lösningar.
 
Den såg ju ut att vara precis vad jag söker! knepigt att det inte finns fler modeller med denna funktion
 
Du skulle kunna sätta in en flvp med en fläktkonvektor. Då får du dessutom varmvatten.
 
Det låter intressant, en flvp som inte har vattenburen värme alltså. Exempel på sådana aggregat mottages gärna. Blir det inte en massa ventilations rördragning med en flvp. Är inte alls insatt i dessa installationer eller funktion
 
Alltså du tar en vanlig flvp (tex http://www.luftbutiken.se/franluftsvarmepump/4850-nibe-f110-varmepump.html)
och kopplar till en fläktkonvektor (tex http://www.luftbutiken.se/search.ph...search_query=fläktkonvektor&submit_search=Sök)

Det blir ju rördragning för frånluft på minst ett ställe, förmodligen två då man vill ha från badrum och kök helst. Tilluft tas från vägg eller fönsterventiler.

Dock blir en flvp mindre ekonomisk om man underhållvärmer. Då är en luft/luft bättre.
 
Hur bra sprider en fläktkonvektor luften? Lika bra som en llvp?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.