Hej forumet! Behöver lite input ang fönsterbrädor här hemma. Hur får man till det snyggt? Jag vill helst inte ha några fula konsoler men vissa andra menar att det kommer aldrig hålla och utseendet spelar ingen roll, dom ser du inte om ett par månader när du vant dig. Personen i fråga har en historia av att alltid vilja göra enklast möjliga och alla idéer utöver det är galna
Så frågan är, är det möjligt att göra "svävande" fönsterbänkar när man inte har någon nisch som vi? Eller är det inte värt besväret? Det kanske rent av inte passar stilen, vi har ett massproducerat radhus från 40-talet som vi renoverat i modern stil.
Visar två bilder på hur det ser ut, inte samma fönster men det ser likadant ut bakom alla väggar.

Tack på förhand!
 
  • Vy av ett fönster med en vit fönsterbräda utan synliga konsoler med utsikt mot ett bostadsområde.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Nedmonterad fönsterbräda visar väggnischen med träspikar och en vit radiator framför.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Det går alldeles utmärkt med dolda konsoler. Har använt konsolerna nedan till en bokhylla, skruvat i en spontad panel likt dina förutsättningar. På hyllplanen över använde vi traditionella träkonsoler från IKEA. Med lite överlast av böcker släppte dessa konsoler i limningen så ett hyllplan trillade ned. De dolda konsolerna blev lite krokiga men satt kvar så nog tåler det en del.

Dold konsol i vit metall för hyllmontering, markerade mått A, B och C, visas mot vit bakgrund.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Jag hade varit noga med att välja en konsol där skruvarna har lite spridning i höjdledd. Med skruvar på rad horisontellt blir det mycket svagare.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.