Har en köksvägg dör det ska bli pärlspont överst och ca 50 cm kakel (sannolikt vitt fasat 10x20cm i tegelförband) nedtill mot bänken.
Hur gör man snyggast övergång mellan pärlspont och kaklet? En list av nåt slag känner jag skulle behövas, så man man inte ser ändträt. En profilerad kakellist funkar väl inte efter den inte täcker ändträt? Trälist?
 
Vad blir det för nivåskillnad mellan panelen och kaklet? Är det samma nivå så funkar kanske en tunnare foglist bara. Annars en klacklist eller hörnlist i botten på panelen innan kaklet sätts.

Typ nåt sånt här, så fogar man kaklet mot listen:

Illustration visar väggpanel med list för nivåjustering mot kakel.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Redigerat:
Bra idé, vet inte exakt hur det blir med nivåer
 
Kom på att en bröstlist som man vänder upp och ner borde funka, kommer ju panelen in uppifrån i ursågningen och man fogar kaklet mot den. :)
 
Det funkar också. Nackdelen är väl kanske att den är lite 'kraftig', men det är ju en smaksak. Sen vet jag inte om den sluter helt tätt mot panelen? Bröstlisten ska ju fästas mot väggen och är gjord så att ursågningen där panelen passar in är lite större än vad panelen är tjock (för att inte listen ska bli krokig om panelen ör lite skev och för att samma list ska kunna användas till paneler med olika tjocklek). Normalt sett är det inget problem eftersom den sidan är vänd nedåt under ögonhöjd, men om man vänder på steken så kan det bli ett problem.
 
Redigerat:
Vi får prova :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.