Ska byta till luft/vatten uppvärmning och behöver förbereda håltagning i väggen för rören till utedelen innan installationskillarna kommer, problemet är dock att innanför vägg så går inkommande vattenröret lite i vägen om man ska borra rakt ut. Det går utmärkt att borra om jag har en mindre lutning(snett uppåt) på håltagningen men frågan är om detta kan orsaka något då hålet lutar snett inåt fastigheten?
Tänker mer på om det kan bildas kondens som sedan rinner tillbaka in i väggen?

Tacksam för råd.
 
Idag är normalt gasrören till värmepumpar bra isolerade, men slangen/röret för kondensvatten från innerdelen har alltid några graders lutning mot ytterdelen genom väggen så att kondensvattnet kan rinna ut. Lutar hålet snett inåt så kan det bli problem med att kondensvattnet stannar kvar i den svacka som bildas på insidan. Eventuellt kan man lösa det genom att göra hålet större i höjdled om det går (lite ovalt) för att ändå kunna ordna med rätt lutning utåt. Bäst är naturligtvis att få en lutning utåt redan från början om det finns plats för det.
 
Finns ingen kondensslang ifrån innedelen då denna endast är för värmesystemet. Skulle det finns kondensslang så drar jag direkt till avloppet i tvättstugan.
Frågan är egentligen bara om det kan orsaka något i väggen vid fukt genom att håltagningen är med en mindre lutning uppåt.

Väggen ser ut såhär:
Kakel, Våtrumsgips, mdf, isolering, fuktspärr, papp, panel.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.