Jag undrar om det finns någon här som har erfarenhet av antingen "självrengörande" glas (t ex Pilkington http://www.pilkington.com/europe/sweden/swedish/default.htm eller liknande) eller elektrokromt glas (alltså sådant man kan t ex göra mer eller mindre tonat eller "frosta" med hjälp av ström).

Jag har ännu inte sett några villor som har detta, men vill veta om jag bara missat... Vad jag vet är det såklart rätt dyrt än så länge.  :(
 
De självrengörande finns ute på marknaden och är inte så fasligt mycket dyrare, men de elektrokroma skulle förstås vara mycket tuffare, men troligen betydligt dyrare.
Har läst om priser på 100Kr/m2 vid STORA volymer för bara plastskiktet.
:-[OJDÅ lite fel här! det skall vara 1000Kr/m2 :-[Smart%20win.jpg
 
Jag hade tydligen inte sökt lika noga som jag trodde... F'låt.

Tack för svar. Synd bara att inte någon har erfarenhet av hur de fungerar "på riktigt". I alla fall de självrengörande borde väl någon ha provat ordentligt vid det här laget?

T ex har Elitfönster dem i sina Elite Extreme, men jag har inte hittat nåt pris på dem på nätet än.  :(

 
Min bristfälliga sökning gör att den här länken med ett exempel på priser på Elitfönsters fönster med självrengörande glas utvändigt (Elite Extreme) kanske hör hemma i någon av de andra trådarna om detta, men...

http://www.klockestrand.nu/

Värre verkar det vara med de elektrokroma glasen som vi kanske ska koncentrera oss på i fortsättningen i den här tråden eftersom information om dem verkar vara mycket mer svåråtkomlig för de flesta.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.