Vi har köpt ett hus från -33 och snart är det dags att slipa vår fiskbensmönstrade ekparkett.Har hyrt maskiner till jobbet och planerar att slipa själv.Någon som har goda råd på vägen?
 
Ja, att inte slipa det själv eftersom du har för mycket att förlora på det och för lite att vinna på det. Golvslipare är förhållandevis billiga tycker jag. Fiskbensmönstrad parkett är dyrt (och fint). Kolla på prisskillnaden hyra maskin plus papper plus tid jämfört med att ta dit ett proffs som kan slipa och som har garantier. Jag har slipat en del vanliga furugolv och det blir godkänt men jag skulle aldrig slipa min stavparkett i fiskbensmönster med fris. Det är inte värt det.

(nu väntar jag bara på burop från alla världsmästare som kommer att säga nåt helt annat...)
 
Jag håller nog med om att leja tjänsten.... men om du nu prompt ska göra det själv, så ska du slipa diagonalt, men som sagt - det är lite tricky att få det fint.


Jag betalade ca 150 kr/kvm för slipning och oljning av golv. Det blev sjukt bra.
 
Hemmakatten
Vi betalade 18.000 för 120kvm inklusive oljning av alla golven. Ytan var dessutom uppdelad på flera plan och på 6 rum + liten hall, dvs. många kanter, hörnor och lister som tar tid. Helt klart värt varenda krona.
 
Vi slipade idag och lackade en gång. Imorgon två gånger till. Priset är 160:-/kvm inkl moms.'

Inte klart än men verkar bli kanon!
 
Buddha skrev:
Här! En till som röstar på att leja bort jobbet av dom anledningar som nämns ovan.
samma råd från mej ;)
gaia med 60 årig parkett som ser ut som ny (slipat och lackat av golvfirman)
 
Jag har slipat mitt golv själv. Det blev kanon! :D
Om du är noggrann så är det inte specielt svårt. Det viktigaste är att du absolut inte står still med maskinen när den är nersänkt. Då får du stora gropar i parketten!! Sänk gärna ner maskinen samtidigt som du rullar och höj upp den innan du kommer till väggen.
Gör all grovslipning med det grövsta pappret. Dom finare papperna använder du för att ta bort slipreporna från det grövre pappret.

Jag slipade ca 25m2. Det kostade totalt 1500:- (hyra, papper, lack)

Lycka till

/Martin
 
Har slipat halva ytan och det blir kanonfinish! Imorgon väntar resterande på att bli slipat och lackat.Den stora maskinen tar bra men kantslipen var dålig verkan i.Vi ska lacka med en extramatt lack i vår 65kvm stora undervåning.Tack för tips på vägen.A
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.