Hej jag undrar om det är lämpligt att lägga ner vanlig slang, som man har till dragning inomhus o jorden mellen huset och friggebod.
Eller bör man använda något annat?

tacksam för svar.

Nicke
 
Lägg en jordkabel? EKKJ
 
eller kabelskyddsslang typ SRN (Gul, räfflad, slät insida, från 50mm dia) och dra i kabel efteråt. Om du enbart lägger EKKJ ska du ha gult kabelmarkeringsband 100mm över kabeln.
Minst 550mm djup överkant gäller alltid.
 
Hejsan.

om du använder SRN 50 slang alltså en dubbelväggig slang så skall fyllnads djupet alltså det som är över slangen var 35 cm.

/Jocke
 
Hur gör man i de fall man har ett tunt jordlager nära huset, det kanske bara går att få ner ledningen en 25-20 centimeter. Och om man absolut inte vill fylla på med massor. Får man sätta en stolpe och dra en luftledning de sista metrarna?
Skall bygga en sommarstuga där det är nära till berget där huset kommer att stå.
 
Det finns olika typer av rör som passar för olika förläggningsdjup och omständigheter. Finns bergsrör som får ligga "i dager" bara de är klamrade om jag minns rätt. Sen får du bedömma risken att det kan uppstå tryckskador, grävskador m.m. och välja rör utifrån det. Är du i direkt närhet till huset i trädgården kan du nästan sätta en peng på att någon vid något tillfälle i framtiden kommer att sätta spaden precis där du dragit fram din kabel...Murphy var som alla vet en riktig optimist...

Vill du ha både hängslen och livrem så kör du med ett rör av typen SRE-P (rör för extra svåra förhållanden) finns från 26mm innerdiameter och uppåt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.