Hej!

Är 18 år och bor hos kära mor. Går bygg andra året och vi ska flytta. Går inriktning betong men har testat på mycket såsom kakla, göra brunn osv.

Tänkte vända mig till er mer som priskoll bara. Dit vi ska flytta så finns det en liten toa i hallen med matta och tapet. Och från en dörr i köket kommer man in i tvättstugan där dusch och tvättmaskin står också med matta och tapet.

Själv tycker jag inte något av dom är speciellt fräscha och dom ligger vägg i vägg. Ekonomin är ju inte så pass stor så man kan lägga ner 100 000-200 000 på ett badrum. Men tänkte bara kolla på ett ungefär vad det kan kosta.

Idén är att riva ner väggen och slå ihop dom till ett och ta bort dörren till köket och bara ha den som är i hallen. Tillsammans blir ytmåttet ca 5-6 kvadratmeter. Toan + tvättställ står mot väggen som ska rivas så rör måste dras om till tvättställ samt toa. Vad tror ni det skulle kosta att ta bort dörren, slå ner väggen samt dra rör och kakla vägg och golv med ett kakel som inte är allt för dyrt?

Om man skulle se det som att man behöll toasits, tvättställ osv.

Så är bara intresserad av summor och har inga som helst planer (just nu) på att renovera badrummet.

Tack på förhand!
 
Ska du göra det själv eller anlita folk?

Hur som helst är det inte kakel/klinker som är den stora kostnaden utan arbete, material till underlaget, tätskikt, fix, fog mm. Om du kör standardkakel/klinker säg 400 kr/kvm för klinkret och 150 kr/m2 för kakel borde du landa på ca 6*400 = 2400 för klinkret och säg ca 25 kvm vägg ca 3800 för kakel tot 6200 för keramiken. Ett kaklat/klinkrat badrum i den storleken kostar ca 80000-90000 efter rot exklusive inredning. Själva keramiken är en ganska liten del av det så det spelar inte så stor roll om du väljer billig eller dyr keramik.

Vill du göra det billigt så kör med vinylgolv och målade väggar.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.