Har precis kopplat in ett skymningsrelä till två ytterlampor och lamporna lyser konstant även när det är ljust. Vrider man på justerskruven i relät så tänder sig dioden som visar att relät är slutet, så det fungerar iallafall.
Nån som har en idé eller är det relät som är kasst?
 
På vårt skymningsrelä så tänds dioden när det ska tändas ute. Har du dubbelkollat så att det är rätt kopplat?
 
Kan inte komma på hur det skulle vara felkopplat isåfall. För på båda ingångarna i relät går kablarna direkt från kopplingsdosan och från utgångarna går de till en annan kopplingsdosa där de delas till de två lamporna.
För det kan väl inte spela någon roll om fas och nollan skulle vara skiftade? Jorden vet jag är rätt kopplad iallafall. Är i ett gammalt garage från -65 så det är en svart kabel, en grå och jorden har ingen färg då den inte har något plasthölje.
 
Fasen måste ligga rätt i de flesta fall eftersom det är bara en slutning mellan fas och tändtråden som går till bel från skymningsrelät. Har du satt nolla där istället för fas så ska det inte hända någonting, om du inte har kopplat nolltändning förståss, men det är ju ingen vidare lösning.

Dubbelkolla dosorna är mitt förslag.
 
Tändtråd? Går bara tre kablar in till sensorn och tre ut. Fas, nolla och jord. Finns ingen strömbrytare innan skymningsrelät.

Men efter att ha mätt fel med multimetern i sensorn så det sköt lite gnistor, och byte av propp och säkring i sensorn så funkar det som det ska. Underligt!
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.