Hej alla ni som bygger/har byggt ett Mimer... :D

Är det någon som har satt upp en skjutdörrsgardrob i sovrummet längst med hela bäggen?

Det hade vi tänkt göra. Vi har valt att ha kvar två av de tre gardroberna, och flytta den tredje till andra sidan, vid altandörren. Sen flyttar vi den från hallen till sovrummet, också vid den sidan som altandörren är vid. De 110cm som blir mellan de 4 gardroberna ska jag skruva upp egna hyllplan för tv, och lådor.
Låter väl som en super lösning! ;D

Men nu till min fråga. Hur mycket plats finns det kvar mellan gardroben och dörrkarmen. Och hur djupt är det exakt på cm mellan väggen och karmen till altandörren.
Anledningen till frågan är att vi nu hittat en dörr som vi tycker om och som passat i pris, men den är 85mm bred, så frågan är om den får plats.
 
Det låter toppen , bygger själv ett Mimer och vi håller på att diskutera fram och tillbaka om hur vi ska göra med garderoberna eftersom vi vill ha vår tv på väggen. Detta verkar ju vara lösningen! Lägg gärna ut bilder på detta!
 
Har inga bilder då vi inte gjort det ännu. Vårt hus kommer inte förrän om veckor, men vi tänkte beställ skjutdörren snart, då det kunde vara så mycket som 4-6 veckors leveranstid.

Därför ville vi vet det avståndet som jag frågade om... ;)
 
Hej!
Kul att hitta några som bygger ett Mimer. Vi sitter med pennan i handen och ska beställa ett!

Det som gör oss tveksamma är leveranstiden, om vi kommer in i kön nu får vi huset i oktober 2007... 1 år & 9 månader är oacceptabelt låång tid!!

I vårt område(norbotten) är det ingen som beställt ett Mimer på ganska många år, så vi har inget att "se". Men hur resonerade ni då ni valde Mimer istället för Höner? Har ni tagit bort v-rumsväggen mot hallen? Andra tips?

Just sovrummet hos Mimer är bättre än Höners tycker vi. Vi hade oxå tänkt sätta in skjutdörrs garderob där, men vi kommer nog bara att göra den 3 m. Resterande 40 cm. lämnar vi vid fönstret då det endast verkar vara ca 60 cm..?


Hälsningar från två frustrerade norbottningar!
 
Hej på er! Vi tänkte först ta Höner men ändra oss efter att vi varit in i ett mimer.Det som även fick oss att ändra oss var att vi tyckte att det blir så rörigt när det är öppet mellan kök och v-rum speciellt när man har barn.Det är bättre att kunna sitta i lungn och ro i köket medans teven kanske är på i V- rummet.Tänk också om man håller på att slamrar i köket med kastruller eller elvisp, medans någon sitter och vill lyssna på teven, inte särskilt praktiskt! Men det är vår åsikt! Sedan är det lättare att möblera ett mimer(fler väggar).Höner känns som ett enda stort rum.Nackdelen med mimer är att v-rummet är lite smalt och några kvm för lite! Lycka till och skriv gärna om ni har några andra funderingar.
Hälsningar en annan mimerbyggare.
 
Hej
Har bott i vårat Mimer i ca 7 månader och det är toppen, som grellan skrev kunde vardagsrummet vart lite större, men det funkar, köket och sovrummen är helt ok i storlek. vi har inte tagit bort någon vägg utan det är bra som det e och när övervåningen väl är inredd blir det perfekt.
Har inget emot öppna planlösningar men tycker ungefär som grellan skrev tidigare.
 
Ringde idag till Älvsbyhus huvudkontor och frågade efter måttet som jag söker men det var lite svävande svar.

Mellan vägg och altan dörr skulle det vara 700mm så på den sidan är det ju inga som helst problem.

Men mellan väggen och innerdörren ut till hallen skulle det endast vara 620mm. Det vill säga att det endast skulle vara 2cm mellan gardroben och dörrfodert! Stämmer det ni som har ett Mimer?

Och i så fall, en ny fråga. Hur mycket luft är det mellan en innerdörrs undersida och golvet?
 
Hos oss är det 640mm ifrån vägg fram till dörrfodret.

Mellanrummet till golvet vet jag inte exakt typ 1cm, det kan ju va lite olika då man kan ställa höjden på dörren lite med hjälp av gångjärnen
 
vad menar ni med dörrfodret?
 
Listen som sitter runt dörren utanpå dörrkarmen :)
 
Det ni skall tänka på när ni vill flytta garderober är att förankra detta hos säljare och byggledare.
Vi lyckades att få dem att inte fästa några garderober (och lossa de som redan satt fast från fabrik). Annars tapetserar de inte bakom garderoberna.
Vi fick i och för sig en tilläggsfaktura för att de tapetserade "bakom garderoberna"! :(
 
Vi fick tidigare tippset av Kosmos att vi kunde ta det med byggarna på plats. Att vi inte ville ha vissa gardrober monterade.
Men eftersom vi har haft en massa strul med vår säljare och "sparkat" honom så tog vi det säkra före det osäkra och tog upp det redan i frabriksordern till en kostnad av 425:- per gardrob. Men det tyckte vi det var värt för att vara säkra på att slippa de gardroberna.

Och det kostar ju betydligt mer att köpa en ny inredning att ha bakom skjutdörrarna.
 
Skönt att höra att det är fler som har problem med sin säljare. Jag började tro att jag var den gnälligaste kunden i världen.
Vi hade tydligen tur med garderoberna i allafall, tror att vi fick en faktura på 900kr för tapetsering bakom sju garderober.
Det är så korkat, hade vi missat att ta bort garderoberna i tid hade de inte lagt golv under och satt innertak där garderoberna stod. Snålheten bedrar visheten!
Garderobstommarna är annars hur bra som helst, vi har använt dem som lösa garderober för att kunna flytta eller ta bort dem efter behag.
 
Vi betalade 0:- ;)
 
hur kommer det sig att ni fick det gratis?ska man säga till sin säljare att man vill ha så,lösa garderober alltså?Går det att flytta garderoberna hur som helst, tar det inte i i taket när man har lagt golv under?Massor av frågor har man !
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.