Håller på att kolla upp om bergvärme. Har tagit in offerter från olika leverantörer. Har till slut fastnat för en leverantör som offererar två olika pannor, Nibe fighter 1225 och Nibe fighter 1235. Båda på 8kw. Någon som har erfarenhet av dessa pannor? Vilken ska man välja? Inte så stor prisskillnad på offerten.
 
Jag är inte 100 på desa modeller. men nått åt det här hållet är det.
25:an är den gamla hederliga pumpen som har hängt med många år & funkar mycket bra, den har haft namn så som 1210 o 1215, den har hela tiden uppdatersats med små nya saker, så spm mjukstarts relä m.m.
nu senast är att den har fått modell ens effekt enhet mätt på samma sät som konkurenterna mäter, där av namnbytet (en 1215-7 är allstå samma som 1225-8)

den andra pumpen har fler inställnings möjligheter o klarar lite högre vatten temp, den klarar inte riktigt lika hög effekt (inte lika lätt att trimma up effekten med en bra borra o bra radiatoreyerem)

tänk på att ta reda på vilken effekt du behöver! dessa 2 pumpar ger bara ca 7kW när det är som kallast på vinter !

(nibe mätte förut effekten på sämsta senariet, men av konkurens skäl, så har man gått över o mäta som konkurenterna gör, o redovisar fantasi siffran istället)
 
F
1235 har inbyggd energivakt och inbyggd shunt automatik för två olika temperaturer, om jag fattat rätt så kan det vara praktiskt om man har golvvärme / radiatorer blandat eller om man tex vill ha ett kallare gararage med 15 grader eller nåt sånt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.