Har tittat på att göra en garderob längs med en vägg i ett sovrum. Jag förstår inte hur till och med ikeas skensystem kan vara så dyrt? Finns de "lösa" skensystem att köpa där man själv fixar den längd man vill ha samt sågar till en egen träskiva som själva dörr?
 
Kolla på skenor och rullar från Helaform. De gör allt från små garderobsskenor till stora för industriportar.

//M
 
Theofils har skjutdörrsbeslag av olika modeller.
 
Vill man hempula, så kan man ju köpa vanliga nylonrullar på ex. JULA. och al skenor hos ngn. metallfirma.

De flesta skjutdörrssystem går ju på rullar på en golvskena, och så en ren styrskena upp vid taket som dörren är instucken i.

Jag köpte skjutdörssystem från skånska byggvaror, inte jättebilligt där heller, men klart billigare än ex. Elfa på byggvaruhus.
 
jag jämförde skensystem när jag skulle bygga in en garderob, så tyckte jag att Ikea hade bäst kvalite för bäst pris. Jämförde med elfa och bauhaus rappel. På golvet satte jag en u-profil nerfräst i parketten och styrstift från bauhaus på dörrarna.
 
Lundbergs har en skjutdörrsram som heter Fantasi bestående av aluprofiler där 8 mm tjock fyllning passar (tex MDF som du målar/tapetserar eller renoveringsparkett). Profilerna kapar du själv till efter önskemål så att du får en dörr i rätt storlek, och sen kompletterar du med golv- och takskena. Finns tex på Bauhaus för en hyfsat rimlig peng.

http://www.lundbergs.com/sv-se/produkter/skjutdorrsram-fantasi-40460-at-shop1.aspx
http://www.bauhaus.se/skjutdorrsram-med-hjul-120x30cm-fantasi.html
http://www.bauhaus.se/tak-golvskena-1800x70mm-fantasi.html
http://www.bauhaus.se/tak-golvskena-2400x70mm-fantasi.html
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.