Hej,

Den nya diskmaskinen har en aquastopp inloppsslang (ser ut som utloppsslangenen. Har inte köpt blandaren ännu men antar att den ska kopplas in i blandaren om den har diskmaskinsavstängning. Den medföljande slangen är inte tillräckligt lång och jag undrar hur man kan förlänga och skarva en sån slang?
 
Det går att införskaffa längre tilloppsslang från tillverkaren oftast. Om det är Bosch eller Siemens så köper du den tjänsten från deras serviceavdelning så kommer dom hem med slang och monterar dit den nya.
 
MultiMan
En funktion med aquastopp är att den stänger av vattnet vid källan så ska du har någon nytta av den finessen måste nog slangen på maskinen bytas. Jag googlade igår och hittade förlängare från olika märken, t ex Bosch men det är bara en vanlig förlängning av slangen (om än bra kvalitet) och då tappar du ju delar av vitsen med Aquastop, att vattnet stängs av vid källan.
 
Då kopplar man fortfarande aquastop vid källan
 
Det som ser ut som en utloppsslang är bara ytterhöljet. Men det går ju att sätta ett rör fram till den. Eller en stålomspunnen anslutningsslang.
 
Brukar väl vara dubbelslang om jag minns rätt på våra Boschmaskiner, så läckage på slang ska rinna in i maskinen och få ventilen vid inloppet att stänga.
Så har du det är det ingen bra ide att kapa och skarva.
 
Det går dessutom ledningar till ventilen mellan ytter och inner slang.
 
A
D Danii KD skrev:
Då kopplar man fortfarande aquastop vid källan
tänk vad enkelt detta hade varit om det gick.
 
Köpte en vanlig inloppsslang och kopplade den till den befintliga med en nippel. Blev lättast så.
 
D Danii KD skrev:
Köpte en vanlig inloppsslang och kopplade den till den befintliga med en nippel. Blev lättast så.
Se till så skarvkopplingen är väl synlig då.
 
Vi hade samma problem med att slangen till diskmaskinen var för kort och dessutom krånglig att byta. Så vi köpte en vanlig tilloppsslang som vi förlängde aquastopslangen med och sen köpte vi en diskmaskinsavstängning med läckageskydd på IKEA. Fördelen med den är att den har en sensor som man lägger under diskmaskinen så om maskinen börjar läcka någon annanstans än just vid inloppet så märker den det och stänger av vattnet samt larmar. Dessutom är vattnet avstängt när inte maskinen går vilket även det minskar risken för vattenskada
https://www.ikea.com/se/sv/p/knycklan-elektronisk-diskmaskinsavstaengning-20425724/
 
  • Gilla
Danii KD
  • Laddar…
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.