Hej, vi köpte ett nytt vitlackerat smidesräcke till vår balkong. När det nu är på plats är lackeringen skadad på några ställen, se bifogade bilder. Ska vi verkligen acceptera detta? Det kommer ju omedelbart att börja rosta här. Vad rekommenderar ni att göra? Tack på förhand.

Närbild på en vitlackerad balkongräckesstång med skador i lacken och synliga rostfläckar.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Skadad lack på vitlackerat smidesräcke med synlig rost och regndroppar, mot suddig bakgrund.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Ett normalt montage av nåt dylikt inkluderar ju såklart att de går över det hela och bättrar på vid behov. Sen är jag såklart nyfiken på hur det är målat med tanke på att det redan nu ser ut som rostgenomslag genom färgen? Är det bara spraylackat?
 
Han säger att det är pulverlackerat. På ena bilden syns i alla fall ett tjockt lager. Men som du säger så ser det "rost-rosa" ut i vattnet på det vita. Det går bort direkt men var kommer det ifrån?
 
Och frågan är ju hur bra en bättring av detta blir, jag vet ju hur svårt det är att laga rost på en bil. Trist vilket som att ha en så pass stor skada på ovansidan av räcket, en bättring där syns ju väldigt tydligt...
 
Visst är det tråkigt men skador är nästan ofrånkomligt om inte allt hanteras med silkesvantar genom hela kedjan. I slutändan får man oftast acceptera viss bättringsmålning även om det syns och man oftast önskar bättre.
Det rostbruna kan ju mycket väl vara slipsprut om det är så att det stått olämpligt hos tillverkaren. Eller vid montaget kanske? Förutom bättringsmålningen kan det kanske vara bra att tvätta av allt med typ nån fälgtvätt för bil som löser upp fastbrända partiklar.
 
Ok tack för kommentarer. Det ska enligt uppgift vara tvättat med avfettning, sen grundmålat, sen pulverlackat och in i värmeskåp
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.